Hippi Stílus


A hippi divat friss, egyedi, színes és fantáziadús. A hippi-divatra jellemző a hosszú haj, a trapéznadrág, a hímzett blúzok, a tölcsérujj, a virágmotívumok, lányok számára a feltűnő smink. A sok, fonott illetve béke-jellel díszített, esetleg saját kezűleg gyártott ékszer.(pl.nyaklánc, karkötő, fülbevaló.)A „hippik“ öltözetének jellegzetessége volt a színkavalkád, illetve az össze nem illő vagy ellentétes színű ruhadarabok párosítása.A hippi viseletekből sok alapult a hagyományos indiai, nepáli, central amerikai, bali-i népviseleten.

A hippik nem engedhették meg maguknak a márkás drága ruhák vásárlását ezért haszált, összefoltozott ruhákat hordtak.Színes és kényelmes. A hippik feje tetejére állították a divatot! A hippik legtöbbször maguk készítették a ruháikat rongyokból, régi ruhákból. Ezeket festették, díszítették, varrták kedvük szerint. Ezért is olyan egyediek a hippi ruhadarabok.

 A vintage stílus is hasonlít ehhez. Egy- egy egyszerű megoldás lehet pl: hoszzú, bő ujjú virágos blúz, díszes, hímzett farmer, batikolt mintájú ruhadarabok, kendők, sálak.

Szerintem nagyon jó kis stílus. Sok sztár képviseli ezt a divatot. Többek között Miley Cyrust is szoktuk látni ilyen ruhákban!  

Képek:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése